Алуминиеви радиатори – характеристики

Алуминиеви радиатори – характеристики

Алуминиеви радиатори – характеристики

Алуминиевите радиатори са стилни и може да се каже, че са и евтини, така че можем да говорим за модерни алуминиеви радиатори. Вярно е, но не трябва да разчитате само на тези 2 качества при избора на радиатор за къща или апартамент. Алуминиевите радиатори имат многобройни предимства, но както обикновено е невъзможно да очакваме да са съвършени, те също имат своите недостатъци.

Когато има желание да се монтират алуминиеви радиатори в стаята, техническите характеристики при избора на модел трябва да надделеят над стилния му вид.

Алуминиеви радиатори – характеристики. Видове алуминиеви радиатори (отоплителни батерии)

Връзката на алуминия със силиций се нарича силумин и именно от него се изработват отливни секционни модели радиатори. Въпреки че силицият в сплавта е само 12%, той придава необходимата здравина на бъдещата структура, която се произвежда по метода на леене под високо налягане. В резултат се получават отделни секции с необходимата височина и ширина. След това тези елементи се сглобяват в една структура с помощта на нипели.

Срокът на експлоатация на излятите алуминиеви радиатори е много по-висок от екструдираните им други видове.

В този случай металът се омекотява и просто се избутва под преса през определен профил. Получените елементи се закрепват чрез запояване в едно монолитно устройство. Невъзможно е да добавите необходимия брой секции към такъв радиатор или, обратно, да ги премахнете. Те не могат да издържат на високо налягане, поради което са подходящи изключително за автономни отоплителни системи.

Анодизираният тип батерии / алуминиеви радиатори е най-скъпият и най-трайният и висококачествен. Изработени от пречистен алуминий, те са невероятно здрави и могат да издържат на налягане до 50 атмосфери. В допълнение, специална обработка под формата на анодно окисление предпазва готовата конструкция от корозия.

Независимо от метода, по който са направени, характеристиките на алуминиевите отоплителни радиатори, посочени в информационния лист на продукта, ще ви кажат къде могат да се използват и техния експлоатационен живот.

Алуминиеви радиатори – характеристики
Към началото