Боксови ръкавици Венъм

Боксови ръкавици Венъм

Боксови ръкавици Венъм

Как да изберем най-добрите боксови ръкавици

Съвети

За боксьор любител, който прави първите си стъпки на ринга, задачата за избор на подходящо оборудване може да изглежда малко непосилна. Не се притеснявайте – ето нашето ръководство за избор на правилни боксови ръкавици.

Как да започнете

Боксови ръкавици Венъм. Има стотици марки, модели продукти с различни дизайни и параметри, със заимстващи качествени цени и изработени от различен материал (синтетична или естествена кожа). Боксови ръкавици от световната марката Венум можете да откриете в нашия онлайн магазин Лидерфитнес.нет. Преди около десетилетие френско-бразилска змия на Венум намери своя път към боксовите рингове и фитнес залите по целия свят. Изборът на правилния чифт боксови ръкавици без съмнение е една от най-важните стъпки, когато навлизате в света на бойните спортове. Те ще повлияят на комфорта на вашата тренировка. Ще ви позволят да тренирате по-дълго и най-важното ще предпазят ръцете и ръцете ви от наранявания.

Как да изберем правилния размер на боксовите ръкавици

Най-важната стъпка е да изберете правилния размер на вашите ръкавици. Има размери или по-скоро теглото им е дадено в унции. Най-популярни са 10, 12, 14, 16 унции. Ръкавиците за с размер 10 често се предпочитат за тренировки върху подложките на боксова круша, докато размери 14,16 и 18 е по-вероятно да се използват по време на спаринг сесии. Тъй като те ви позволяват да защитавате лицето си по-добре и да минимизирате опасността от нокаут. В професионалните битки обаче нокаутът често е предпочитаният резултат и така ръкавиците с тегло 10 ще бъдат по-често срещани.

Теглото на вашите ръкавици се определя от количеството подложка вътре в ръкавицата – колкото повече подплата, толкова по-тежки ще бъдат и толкова по-добре ще предпазват ръцете ви и лицето от наранявания. Повечето любители ще изберат по-големи размери поради предлагания комфорт и безопасност. Точният размер зависи от общото ви телесно тегло, както и от целта ви, т.е. за какво ще използвате ръкавиците. Няма ясно разграничение между мъжки и женски ръкавици, въпреки че повечето производители предлагат ръкавици в това, което смятат за по-момичен дизайн.

Важно е ръкавиците да държат здраво за ръцете ви. Най-добре е да ги пробвате с превръзките, които ръцете ви увиват вече върху юмруците ви. Правилно монтираното оборудване трябва да е достатъчно стегнато, за да докосва обвивките на ръцете ви, но не толкова стегнато, че да ограничава способността ви да свивате юмруци.

Синтетична или естествена кожа

Най-често използваният материал за направата на боксови ръкавици са телешка кожа и синтетична кожа. Това е важен избор, тъй като материалът, използван за ръкавиците, ще окаже влияние върху комфорта на потребителите, издръжливостта, както и крайната цена на продукта.

Синтетичните ръкавици обикновено са по-евтини, в диапазона от 35 до 70 евро. Поради това те се избират по-често от начинаещи. Ако обаче планирате да тренирате по-редовно (и не сте обременени с никакви морални притеснения), тогава естествената кожа вероятно би била по-добър избор. Естествено, естествената кожа ще бъде по-скъпа, но също така си струва допълнителните разходи. Освен еластичността и издръжливостта на материала, ръкавиците от естествена кожа също ще бъдат по-подходящи за ръцете ви.

Боксови ръкавици Венъм
Към началото