Видове SEO оптимизация

Видове SEO оптимизация

Видове SEO оптимизация. С течение на времето SEO също еволюира, както и ние. Виждайки прехода, който се случва от настолен компютър към мобилен, уеб към приложение, видео към подкаст и т.н. За да улесни разбирането, SEO индустрията е измислила различни видове SEO.

  • Техническо SEO
  • SEO на страницата
  • SEO извън страницата
  • SEO за съдържание
  • Местно SEO
  • Мобилно SEO
  • SEO за електронна търговия

От това споменете SEO типове. Най-важните и критични са техническото, SEO On-Page и Off-Page SEO. Техническо SEO: С техническо SEO можете да гарантирате, че търсачките могат да обхождат и индексират вашия уебсайт без проблем. On-Page SEO: С On-Page SEO можете да гарантирате, че вашият сайт и съдържание са удобни за потребителя и търсачката. SEO Off-Page: С Off-Page SEO можете да гарантирате, че вашият сайт получава по-висок ранг в резултатите от търсенето.

Техническо SEO

Първият етап в процеса на SEO се нарича техническо SEO. Както подсказва името, техническото SEO няма нищо общо с действителното съдържание на уебсайт или оптимизацията извън страницата. Това е свързано с настройките, които трябва да конфигурирате, за да улесните работата на обхождащите търсачки. Обикновено, след като получите правилното си техническо SEO, може да не се налага да се справяте отново с него. Ако имате проблеми с обхождането и индексирането, това може да повлияе негативно на вашето класиране в SERP.

SEO On-Page

Вторият етап е On-Page SEO. Основно се занимава със съдържанието и други елементи, намиращи се на страница. За разлика от техническото и извънстранично SEO, основният фокус на SEO на страницата е да предостави на обхождащите търсачки достатъчно сигнали, така че да могат да разберат значението и контекста на вашето съдържание, за да започнат да обхождат сайта ви възможно най-скоро. Не забравяйте, че търсачките не четат страница като човек, така че търсят сигнали, за да разберат за какво става въпрос.

На този етап ще се занимавате със структурата на уебсайта, ключовите думи за SEO, оптимизации на заглавия, заглавия, вътрешни връзки, SEO SEO, структурирани данни за маркиране и т.н., които ще изпращат правилните сигнали към търсачките. Той играе много важна роля за превръщането на сайта в удобен за потребителите.

SEO Off-Page

Като цяло, когато потребител въведе заявка за търсене в SERP, алгоритмите на търсачките разглеждат техния индекс и се опитват да намерят най-добрите резултати, които могат да задоволят намерението им като потребител. Страниците, които са добри, се появяват на първите позиции на SERP.

Един от важните фактори, които определят позицията на дадена уеб страница в резултатите, е броят на входящите връзки (backlinks). Backlinks са сигнал за доверие и в зависимост от това къде идват връзките, те могат значително да повлияят на позицията ви в класирането.

Ако връзките идват от добре познати и доверени сайтове, вашето класиране ще бъде по-високо от другите.

Видове SEO оптимизация
Към началото