Душ система за баня

Душ система за баня

Несъмнено реконструкциите на бани са тежка работа. Но възможността да проектирате собствено пространство за душ прави всичко полезно. Има различни опции за персонализиране на вашето изживяване с вана и душ, за да включите точно това, което искате, и нищо, което не използвате или няма да използвате. Технологията е създадена, за да улесни живота, а при някои душ системи за баня дори монтажът е лесен. Намирането на перфектния душ за вашата баня въз основа на функциите, които искате да използвате, е по-лесно, отколкото си мислите.

Какво е душ система

Душ системата за баня включва най-важното за вашето изживяване при къпането: душ слушалка или кран, както и превключвател или термостатични контроли за определяне на потока и температурата. Те са доста стандартни и очаквани, но в допълнение към нещо като дъждовна душ глава, душ системата може да включва и отделен ръчен душ, спрейове за тяло или индивидуални контроли за обем и температура на водата за множество изходи за вода.

Всички тези външно облицовъчни тела или облицовки са това, което инсталирате в стените на вашия душ. Те могат да бъдат стандартни или могат да бъдат персонализирани. Всички допълнителни кранове за вода, например, ще изискват собствен водопровод зад стените, а реконструкцията е идеалният момент за позициониране на тръбите, за да се оптимизира работата на различните изходи. Предлагат се душ панели и душ комплекти, за да се създаде пълно изживяване на душ системата за баня за всяка водопроводна инсталация, без обаче да са необходими значителни промени.

Независимо дали купувате арматурите поотделно, избирате душ панел или купувате напълно оборудван пакет душ система за баня, готов за работа, основните части ще бъдат същите. Разнообразието ще бъде в начина, по който ги включвате в дизайна на вашата баня.

Смяна на част от душ системата

Смяна на душа

Когато искате нов облик на вашия душ без цялата работа по преустройство, душ панелът е привлекателна опция. Тези модели имат цялата позната функционалност на душ, заедно със спрейове за тяло и ръчен душ и са лесни за инсталиране. Някои модели дори предлагат бонуса да ви позволяват по-добър контрол на налягането на водата и температурата без разходите за актуализиране на вашата домашна водопроводна система.

Душ панел се монтира към стената на душа и се свързва към обичайното рамо за душ и тръбите на контролния вентил. След това водата се насочва към изходите на спрея за тяло, ръчния душ или дъждовния душ от вътрешността на панела, а не през вътрешната водопроводна инсталация в стените. Тези устройства също често имат допълнителен бойлер, за да позволят по-специфичен контрол на температурата. Те обикновено са компактни, достъпни и могат да осигурят персонализирана душ система без работа по пълно преустройство.

Душ система за баня
Към началото