Езиков курс

Езиков курс

Защо да запиша езиков курс?

Много хора се опитват да започнат да учат чужд език сами. И защо не? Защо да пилеят излишни средства за езикови курсове в различни езикови школи. Има литература по въпроса, интернет е пълен с граматични упражения по всякакви езици. Учим тогава, когато на нас ни е удобно, не зависим от графици и предварително определени часове. На пръв поглед всичко изглежда перфектно. Но защо реално почти всички опити да научим чужд език по този начин се провалят? Кои са моментите, в които се спъваме?

Липса на качествен контрол на наученото

Трудно ми е. Не разбирам условието. Тотално се обърках? Амо сега? Няма към кого да се обърнa за помощ? Нещата стават бързо ясни и лесни, но ако имаш под ръка вещо лице – твоят преподавател. Езиковата школа е подбрала подходящия за съответният езиков курс и той е на разположение да отговори на всички твои въпроси. Екипите на езиковите школи обикновено разработват езиковите курсове методично и последователно. Всеки един урок води след себе качествения контрол от страна на преподавателя.

Липса на самодисциплина

Ако учите език самостоятелно, то вероятно си мислите, че можете да напредвате със скорост, която сам си изберете. Това е така, но хората, които са склонни да отлагат, ще го правят все по-често. Ако сте записали езиков курс в езикова школа, то ще разполагате с конкретни срокове, които задава темпото на групата и вие ще трябва да ги спазвате и няма да можете да избягате от това.

Процес на разсейване и липса на концентрация

Преди да започнем самия процес на учене си мислим, че когато учим сами спестяваме време и средства. Седим си удобно у дома и не губим часове в пари и в пътуване. Тогава звънва съседката, децата рязко огладняват, а вайбърът не спира да напомня за себе си. Процесът на разсейване и липсата на концентрация са основната причина да не можем да се съредоточим и това да доведе до демотовация при процеса на учене. Ако посещаваме езиков курс  в езикова школа, разполагаме с точно време, определено от езиковата школа и спазващо се от всички курсисти, записали конкретния езиков курс.

Езиков курс
Към началото