Интравенозните инфузии – мода и грижа за здравето

Интравенозните инфузии – мода и грижа за здравето

Интравенозните инфузии – мода и грижа за здравето

Интравенозните инфузии – мода и грижа за здравето. Интравенозните инфузии или интравенозните витаминни коктейли са представени за първи път от д-р Джон Майърс в началото на 70-те години. Всъщност тази процедура все още се нарича „коктейл Myers“ в много американски клиники. Според неговата теория витамините, приети през устата, влизат в храносмилателната система и не се усвояват толкова успешно, колкото тези, прилагани интравенозно.

Самото пълнене на коктейла винаги е различно и зависи от вашите анализи. Най-често съдържа магнезий, калций, витамини С и витамини от група В. Счита се, че те могат да помогнат в борбата срещу болестите, да подобрят и подсилят имунитета, да премахнат токсините, плюс – за което са се влюбили в модата-парти момичета – те ще помогнат за бързо избавяне от махмурлука.

Проучвания

Вярно е, че няма глобални проучвания, доказващи тяхната ефективност за умерено здрави хора. Какво е точно доказано през 2018 г. – интравенозният инжектиран витамин С помага на пациенти с рак да се възстановят след химиотерапия.

Много знаменитости решават да опитат интравенозното приложение на хранителни вещества с цел да обновят клетките на кожата. Тази процедура отдавна е популярна сред други звезди – услуги като American Drip Doctors се използват от Adele, Gwyneth Paltrow, Chrissy Teigen. С помощта на интравенозните инфузии, с витаминни инжекции знаменитостите се отърват от умората, попълват енергийните си резерви и просто възстановяват и лекуват тялото.

Как да си помогнем?

За общото здравословно състояние на много от нас в момента остава много да се желае. Дните, прекарани в карантина, стресът, влиянието на екологията на голям град – всичко това, уви, не минава без следа. В момента много от нас съобщават за липса на енергия, липса на сила, сънливост през деня и безсъние през нощта, нарушение на нормалното състояние на нервната система. За да се поддържа компетентно общия тонус на тялото (психологически и физически!), ще ни е необходим интегриран подход. Интравенозните инфузии с витамини и минерали, така необходими за тялото, могат да ни предоставят това.

Интравенозните инфузии – мода и грижа за здравето
Към началото