Какви ресторанти можем да намерим в София?

Какви ресторанти можем да намерим в София

Какви ресторанти можем да намерим в София?

Какви ресторанти можем да намерим в София? Къде да отидем след разглеждане на забележителностите на София? Около 2000 заведения в столицата – ресторанти, барове, нощни клубове, заведения за бързо хранене – са посрещани от хиляди пътници от различни страни всеки ден. Най-популярните туристически места обаче са ресторантите с българска кухня, които освен вечеря предлагат на своите гости да се насладят на фолклорно шоу и дори да научат на народни танци.

За нас: РЕСТОРАНТ МОМА

Адрес: София, ул. Солунска 28. Телефон за резервации: 0885 62 20 20.

Какво е Българско хоро?

Българският народен хоровод на български се нарича хоро. Името идва от гръцката дума χορός – танц. В кръговото може да има неограничен брой участници – танцуват и мъже, и жени, и деца. Танцьорите застават в редица или в кръг, държат се за ръце и изпълняват синхронизирани движения и стъпки с крака. Има десетки разновидности и ритми на хоро, които са популярни в определен географски регион и имат свои собствени движения. Хоро е толкова популярно в страната, че може би е невъзможно да срещнете местен жител над 5 години, който не може и никога не е танцувал добре. В ежедневието българите имат много причини да усъвършенстват уменията си в този вид народно творчество. Хороводите се организират на сватби, на партита в ресторанти и фолклорни клубове, по време на различни състезания, фестивали, градски празници, на уроци по физическо възпитание в училище, защото добре е включено в училищната програма.

Трябва да кажем, че този вид танц не е характерен само за българския народ. Има различни разновидности на този танц сред сърби, гърци, гагаузи, молдовци, македонци, хървати, румънци, грузинци, арменци, турци.

Столични ресторанти с фолклорна програма и народни танци

И така, за любителите на „ресторантите ще Ви разкажем за 13-те най-известни ресторанта в София, в които можете да слушате на живо оркестъра на българските народни инструменти, да пиете българско вино и ракия и накрая да започнете да танцувате след красиви танцьори в национален костюми.

Какви ресторанти можем да намерим в София?
Към началото