Какво е значението на мода и стил?

Какво е значението на мода и стил?

Какво е значението на мода и стил? Въпреки факта, че думите „мода“ и „стил“ са близки по значение, те все пак имат различно значение и предназначение. Тук, в тази статия можем  да обясним по-подробно това.

Какво е значението на мода и стил?

Модата е тенденция, която известен дизайнер лансира и пазарът я приема. Това са новите дрехи, които Вие купувате – панталони, поли, рокли – но те сами по себе си не придават стил, те само Ви вписват в общност, която следва тенденциите или ги игнорира.

Стилът е индивидуален, той подчертава особеностите на фигурата, характера, особеностите, предава личния Ви вкус – когато облечете черно сако вместо модерно фуксия, което от своя страна може да не харесвата или да не Ви отива.

Във всяка епоха човек подсъзнателно се стреми към комуникация с обществото, което модата може да осигури. И в същото време той иска да се открои в тълпата и да изрази себе си – тази задача се решава с индивидуален стил. Не се противопоставя на модата. Можете веднага да станете стилни и модерни, като добавите действителни неща към съществуващото изображение. Модата допълва стила на индивида.

Стилът, напротив, изразява само и единствено Вашето „аз“.

Тоест вие определяте стила – според вътрешното състояние и нагласа, а външните фактори влияят върху модата – стандартите за женско тяло и красота в даден период. Днес тънкостта и стегнатите силуети са в тенденция, утре – пищните форми, което означава, че стиловете ще бъдат различни.

Модата е временно явление, докато към определен стил можете да се придържате десетилетия. Това е не само дрехи, но и декларация за житейски възгледи и ценности. Модата развива вкус, който помага да се определи собственият стил. Ако не, можете да се свържете с консултанти по изображения. За да обобщим, модата е в дрехите, стилът е в човека, който ги носи. Хората копират тоалети на знаменитости не заради нещата, а заради личните качества, изразени в образа.

Така че не се страхувайте да бъдете себе си и изберете дрехи съответстващи на Вашия характер.

Какво е значението на мода и стил?
Към началото