Какво представлява уредът кростренажор

Какво представлява уредът кростренажор

Какво представлява уредът кростренажор?

Често можете да чуете израза крос тренажор. Само специалисти или тези, които вече работят по тях, могат да дадат точен отговор на въпроса какво е крос тренажорът. За начинаещите във фитнеса името не казва нищо. Всеки човек перфектно си представя симулатора така, както изглежда крос тренажор с двуръчен или двукрак уред, принуждавайки да имитира движенията на ски на човек. Такива устройства се наричат ​​крос-тренажори или орбитални следи.

Какво представлява уредът кростренажор? Крос тренажорите се използват за трениране на мускулите на прасеца, както и на флексорните и екстензорните мускули на бедрото. С тяхна помощ се развиват раменете и горната част на ръцете. Търговските орбитни трасета нямат двигател. С тяхна помощ можете ефективно да изгаряте калории и в същото време да развивате гъвкавостта на ставите и тялото, както и еластичността на мускулите.

Класифициране на крос тренажорите

Една от известните марки крос тренажор е Life Fitness. Под тази търговска марка се произвеждат съвременни тренировъчни уреди, известни по целия свят. Те се използват за домашни и професионални тренировки. Всички произведени устройства могат да бъдат разделени на електроцентрали, учебни комплекси, както и стелажи и пейки. Специална група включва кардио уреди.

Всички Life Fitness крос тренажори са индивидуално конфигурирани. Бягащите пътеки предлагат отлична абсорбция на удари, като поглъщат натоварването от Вашата тренировка. В съществуващата гама от кростренажори можете да изберете такъв, подходящ по размер за всяка стая в дома Ви. Когато тренирате на такива тренажори, можете да слушате аудио записи. Това може да направи обучението по-приятно. На LCD панелите, налични на крос тренажорите, можете да четете книги например или пък да използвате интернет.

Също така упражненията на неподвижен крос тренажор допринасят за отслабването. Бавното въртене на педали може да изгори до 390 калории на час. И ако правите интервални спринтове: редувайте интензивно и бавно извършване на това при работата, така ще успеете даотслабнете още по-бързо.

Има вертикални, хоризонтални вело крос тренажори и въртящи се велосипеди. В хоризонтално положение работите легнало – удобно, но не толкова интензивно; на въртящ се мотор, седнете силно напред, наведени напред, като на състезателен мотор. Ако не се подготвяте за велосипедно състезание и нямате здравословни проблеми с гръбначния стълб, тогава изберете изправения.

Какво представлява уредът кростренажор
Към началото