Как да изберем килим с дълга нишка

Как да изберем килим

Как да изберем килим с дълга нишка? Днес с много голяма популярност се славят килимите с дълъг косъм или, както ги наричат ​​още, рошави килими. Те са много приятни на допир, меки са, относително евтини и са идеални за спални, детски, в помещения, където си почиваме след работния ден. Мъхестите или както ги наричат, рошавите килими в интериора носят особен уют и комфорт в домовете, а освен това изглеждат красиво и много стилно.

Характеристика на дългокосместите килими

Как да изберем килим с дълга нишка

Сред богатия асортимент на рошави килими височината на косъма може да варира от 25-30 до 70 мм. Като правило това са модерни дизайни и рисунъкът им не трябва да бъде едноцветен. Колкото по-дълъг е косъмът, толкова по-мек и приятен на допир е килимът и толкова по-деликатна трябва да бъде грижата за този вид килим. Не се препоръчва да поставяте тежки мебели върху рошави килими в интериора, тъй като дългите косми ще се смачкат.

Синтетични или естествени?

Усещането и грижата за килимите с дълъг косъм зависи до голяма степен от материала, от който са изработени. Съвременните производители използват както естествени (вълна), така и синтетични (полипропилен, полиестер, акрил, микрофибър) материали за производството им. Вълната е по-трайна и по-топла, докато синтетиката от своя страна е в пъти по-приятна на допир и е по-лесна за поддържане.

Да Ви разкажем за килима с най-деликатен полиестерен косъм, напомняща мутон,който със сигурност няма да остави никого безразличен! Най-новите технологии направиха възможно постигането на поразителна прилика с меката и приятна козина на заека от същата порода. Такъв килим ще украси хола, спалнята или детската стая, радвайки и собственика.

Как да се грижим правилно за килимите с дълъг косъм? Как да изберем килим лесно

Общото мнение на хората е, че почистването на килим с дълъг косъм е трудоемък процес. Всъщност е доста лесно да се погрижите за Вашия килим шаги.

Ако редовно и внимателно почиствате и изтръсквате килима, незабавно премахвате петната по него, тогава той ще запази външния си вид дълго време и ще Ви радва с мекотата и топлината си. Научете повече как да се грижите за рошавия си килим.

Как да изберем килим с дълга нишка
Към началото