Как да изберем правилната слънцезащита за нас?

Как да изберем правилната слънцезащита

Как да изберем правилната слънцезащита за нас? Предстоят ни по-слънчеви дни, което означава, че вероятно ще имате пътувания , записани в календара си това лято. Освен джапанки, слънчеви очила, кърпа и гигантски чадър, уверете се, че сте запазили малко място за слънцезащитни продукти в плажната си чанта. Според Центровете за контрол на заболяванията ракът на кожата е най-честата форма на рак в Съединените щати . Излагането на слънце също причинява видими признаци на стареене като бръчки и хиперпигментация. Въпреки че слънцезащитният крем вероятно е на първо място за вас, когато времето се затопли, всъщност е добра практика да го носите целогодишно.

Как да изберем правилната слънцезащита за нас?

Не забравяйте, че нито един слънцезащитен крем не може да ви предпази напълно от слънцето, така че е важно винаги да нанасяте отново през целия ден, да носите защитно облекло (шапки, слънцезащитни бански, дрехи и т.н.) и винаги да търсите сянка.

Обърнете внимание на вашата кожа

Ако имате акне или мазна кожа, уверете се, че вашият слънцезащитен крем е обозначен като „некомедогенен“, което означава, че е доказано, че не блокира порите. Ако имате суха кожа, потърсете овлажнители със слънцезащитен крем или слънцезащитни продукти, които съдържат хидратиращи съставки. За чувствителна кожа изберете физически или минерален слънцезащитен крем. Физическият слънцезащитен крем съдържа цинков оксид и титанов диоксид за защита на кожата. Те седят върху кожата ви, образувайки бариера, която да ви предпази.

„Водоустойчив“ не означава „водоустойчив“.

Никои слънцезащитни продукти не са водоустойчиви или „устойчиви на пот“ и производителите нямат право да твърдят, че са. Ако на предния етикет на даден продукт се твърди, че е водоустойчив, той трябва да посочи дали издържа 40 минути или 80 минути, докато плувате или се потите. За най-добри резултати нанасяйте отново слънцезащитен крем поне на всеки 2 часа и дори по-често, ако плувате или се потите. Слънцезащитният крем обикновено се изтрива, когато се подсушите с кърпа, така че ще трябва да сложите повече.

Как да изберем правилната слънцезащита за нас?
Към началото