Как да изграждате връзки през 2021 година?

Как да изграждате връзки

Как да изграждате връзки през 2021 година?

Как да изграждате връзки през 2021 година. SEO е клон на маркетинга, който непрекъснато се развива и променя. Едно нещо остава същото през годините – и броят на препратките остава един от най-силните фактори, по които Google ни съди. Ако искате значително да подобрите SEO на вашия уебсайт и резултатите от него в класацията на Google, трябва да научите как да изграждате връзки.

Доскоро целта на маркетолозите беше да получат колкото се може повече връзки към техния сайт чрез линк билдинг. Отчитат се и връзки от нискокачествени сайтове, табла за съобщения и коментари, които са оставили на други сайтове. Сега ситуацията се е променила и имате нужда от връзки, на които търсачката може да се довери. Получаването на доверието на вашите връзки от Google е много по-труден въпрос. Маркетингът на съдържание е помогнал много – повече от всичко друго – за предефиниране на изграждането на връзки.

Какво представлява изграждането на връзки?

Линк билдинг връзката е процес на получаване на връзки към вашия сайт от други уебсайтове, а съдържанието играе ключова роля в момента. Имайте предвид обаче, че не всички видове съдържание ще ви помогнат при привличането на препратки. Интернет е толкова пълен със съдържание, че е трудно да се знае къде да се търси – не можете да разчитате на публикуване на съдържание и хората ще започнат да се свързват с него.

Маркетингът на съдържание, какъвто го познаваме днес, също създава безпрецедентен проблем – много съдържание се споделя, но само под формата на препратка, без да се създават отделни връзки. Авторите, компаниите и публикациите се отличават с цитати, може би понякога чрез свързване към профили в социалните медии, но не винаги свързване на техния сайт. Въпреки че всяка подобна оферта и отмената е голям комплимент, без връзка към уебсайта им, това не означава нищо в контекста на SEO и маркетинга на съдържание.

Публикуването на вашето съдържание на правилните страници също означава повече от публикуването на съдържанието ви на множество страници. Ако ценни източници водят към вашия уебсайт, той също автоматично се възприема като по-доверен. Google определено е по-фокусиран върху качеството, отколкото върху количеството и получаването на тези ценни входящи връзки е много по-трудна задача.

Как да изграждате връзки през 2021 година?
Към началото