Как да отслабваме правилно?

Как да отслабваме правилно?

Как да отслабваме правилно?

Колко бързо можете да отслабнете, без този процес да навреди на Вашето здраве?

Как да отслабваме правилно? Много хора смятат, че бързото отслабване води до бързо напълняване след отказ от диетата, а бавното, напротив, помага за поддържане на теглото. Неотдавнашно австралийско проучване „Ефектът от скоростта на загуба на тегло върху дългосрочното управление на теглото: рандомизирано контролирано проучване“, опроверга това мнение.

Едната група отслабващи отслабна за 12 седмици, а другата – за 36. Тогава тези, които загубиха над 12,5% от първоначалното си телесно тегло, ги чакаше 144-седмична програма за поддържане на теглото.

В резултат на това, 70% от бързо отслабналите и 72% от бавно отслабналите постепенно възвръщат всички загубени килограми. Въпреки това, в първата група 81% от участващите в експеримента са успели да загубят 12,5% от телесното тегло, а във втората – само 50%.

Оказва се, че бързото отслабване е по-ефективно от бавното отслабване.

Д-р Доналд Д. Хенсруд от клиниката Майо препоръчва и съветва да не се губят повече от 0,5-1 кг на седмица. Защо лекарите препоръчват бавен темп на отслабване? Какво не е наред с бързото отслабване? Съветът е сваляйте не повече от 0,5-1 кг на седмица. Според него при прекалено бързото отслабване хората често се отърват не от мазнини, а от вода или дори от мускулна тъкан.

В крайна сметка е трудно да изгорите много калории за кратко време.

Освен това бързата загуба на тегло може да има и други негативни ефекти.

Те бяха изброени в статията му за бързо отслабване от д-р Майкъл Дансингер:

-Образуване на камъни в жлъчката. От 12 до 25% от хората, които бързо отслабват, страдат от това заболяване.

-Липса на хранителни вещества.

-Главоболие.

-Умора.

-Замайване.

-Запек.

-Менструални проблеми.

-Косопад.

Така че, за да не навредите на здравето си и да загубите повече мазнини, свалете максимум 1 килограм седмично.

Ако броите, килограм на седмица е доста бърз резултат (8 кг за два месеца), който ви позволява да формирате добри навици и да поддържате новото си тегло за дълго време. Сега нека поговорим за това как правилно да формулираме диета.

Как да отслабваме правилно?
Към началото