Как да подготвим банята за къртене на плочки?

Как да подготвим банята за къртене на плочки? Желаете ли да замените ваната с открит душ? В този момент може би вече имате визия как искате да изглежда вашата баня. Къртенето на бани обаче не звучи като нещо лесно за извършване. Разрушаването на вашата съществуваща баня несъмнено е предизвикателство, но не е задължително да е голямо предизвикателство. С добър план, готовност да свършите малко ръчна работа и правилно ръководство, трябва да сте на прав път.

Как да подготвим банята за къртене на плочки?

Разбира се, къртенето тип „направи си сам“ няма да Ви осигури същите резултати, когато наемете професионалист. Ако обаче искате да спестите малко пари, да го направите сами може да е решението, което търсите. Тук сме, за да Ви преведем през стъпките на разрушаването на баня:

Самата Подготовка

Преди да пристъпите към основната задача- къртенето, първо трябва да извършите няколко проверки и конкретни действия:

Уверете се, че водните и електрическите връзки са изключени

Вашата безопасност трябва да бъде ваш основен приоритет. Можете да наемете водопроводчик и електротехник да ви спрат водата и електричеството, особено ако не сте уверени в познанията си в тези два аспекта. Също така помага да знаете къде са вашите измервателни уреди, особено водомерът Ви. Бихте могли да повредите тръба, докато къртите банята, което да накара водата да наводни къщата Ви. Знаейки къде е водомера, можете незабавно да изключите водоизточника, което предотвратява още по-големи щети.

Разберете какво има зад плочките

Можете да имате куха стена, характеризираща се с дървена рамка, която има стенен лист. Ако е така, трябва незабавно да се обадите на професионалист. Може да имате работа с азбестови листове в къщата си. Това е сходен проблем при много от старите домове. Но дори ако къщата Ви е сравнително нова, все пак трябва да се обадите на професионалист, като работен хигиенист, за да тества материалите, преди да започнете работата си.

Как да подготвим банята за къртене на плочки?
Към началото