Как избирате правилния сглобяем дом?

Как избирате правилния сглобяем дом?

Как избирате правилния сглобяем дом? В света на сглобяемите жилища има различни методи за производство и монтаж. На пазара намираме предимно модулни къщи и панелни къщи. Ако се интересувате от този тип строителство, има много фактори, които трябва да имате предвид, за да направите информиран избор, който отговаря на вашите нужди.

Как избирате правилния сглобяем дом?

В тази статия ще намерите важна информация за различните методи за производство на сглобяеми къщи. Сложността на стила и архитектурата. Ако търсите къща с уникален стил и архитектура, най-добре се насочете към панелните къщи. Въпреки че производителите на модулни домове позволяват на бъдещите собственици да променят и персонализират домовете си, плановете за този тип строителство са по-малко гъвкави.

Когато проектирате панелна къща, обикновено е възможно да създадете свой собствен план или изцяло да промените плановете, за да отговарят на вашите нужди и предпочитания. Не е изненадващо, че колкото повече модификации и персонализиране поискате и колкото по-голям е размерът на къщата, толкова повече цената на вашия дом ще варира съответно.

Размерите на къщата

Като цяло модулните, сглобяеми къщи са по-малки, тъй като различните модули трябва да отговарят на регулаторната ширина и дължина на камиона и да спазват пътния транспорт и правилата за магистрала. Въпреки това има модели, които се предлагат в няколко модула и имат няколко етажа, които могат да поберат голямо семейство, което изисква повече пространство. Няма ограничение в размерите на панелните къщи.

Топография и достъп до земята

Ако земята, която сте закупили, е трудно достъпна или има изобилна растителност. Инсталирането на сглобяема къща ще бъде по-трудно, тъй като камион трябва да може да стигне до мястото. Освен това, за да сглоби модулите, домашният производител трябва да използва кран, който може да повреди вашите дървета и растения. Монтирането на домашен комплект е много по-лесно, тъй като основните компоненти пристигат под формата на панели. Има различни видове камиони и техники за разтоварване за транспортиране на структурните компоненти на панелна къща, за да може да се построи къщата.

Репутацията на производителя и неговата строгост при производство, монтаж и довършителни работи. За да сте сигурни, че вашият дом отговаря на всички настоящи строителни норми, стандарти и изисквания, най-добре е да работите с реномиран производител.

Информация за сглобяеми къщи за Нидерландия можете да видите на сайта на производителя Tesseract Homesтук!

В допълнение, компанията трябва да извършва повече от 300 проверки за контрол на качеството. Това е по време на процеса на производство и монтаж на сглобяемата къща. За всеки проект да се назначава инспектор по контрол на качеството, който гарантира, че всички стандарти и изисквания са изпълнени според предварително избрания вариант за изграждане на дома. Ако купувате сглобяем дом, уверете се, че той извършва много проверки на всички етапи от вашия проект.

Качеството на използваните материали

Независимо от вида на конструкцията, качеството на материалите зависи от производителя. Независимо дали купувате модулна къща или панелна къща, важно е да се уверите, че използваните материали са здрави и устойчиви. Някои производители ще предложат намалени цени, но качеството на материалите може да бъде засегнато.

Как избирате правилния сглобяем дом?
Към началото