Как се полага каменната вата?

Как се полага каменната вата?

Каменна вата

Как се полага каменната вата? Ние можем да Ви предложим да закупите висококачествен и широко разпространен в света топлоизолационен материал – насипна каменна вата. Каменната вата е отлична за изолация на тавански конструкции както по време на строителството на сгради, така и за изолация на съществуващи сгради.

Как се полага каменната вата?

Материалът се полага върху конструкциите механизирано с помощта на специален агрегат за издухване.

Благодарение на рехавата си структура, насипната каменна вата може да се полага и в труднодостъпни места, цепнатини и пукнатини. Така тя осигурява пълна изолация на повърхността. Освен това полагането на каменната вата е много икономично, защото при полагането й не остава излишен материал.

Топлоизолацията на строителни конструкции, покриви и стени е неразделен работен елемент при строителството на жилищни и промишлени сгради. Това е особено важно при изграждането на къщи в суров климат.

При експлоатацията на сграда без топлоизолация се получават постоянни топлинни загуби. Следователно използването на топлоизолатор е задължително.

За ефективна и същевременно икономична изолация се използват различни топлоизолационни материали. В резултат на това дебелината на изолирания елемент, като стена, практически не се променя, а топлинните загуби значително намаляват и топлинното съпротивление се увеличава няколко пъти.

Пазарът на строителни материали предлага широка гама от нагреватели, което понякога е трудно да се разбере. Различни видове топлоизолатори могат да се използват за различни цели.

На какво да обърнем внимание, когато избираме изолация с каменна вата за затопляне на къщата

  • Коефициент на топлопроводимост.

В този случай малката топлопроводимост осигурява запазването на топлината в студения период от време и поддържането на комфортна температура и прохлада в топлия период на годината. Така избираме най-ниския показател от предложените.

  • Плътност. Измерва се в kg/m3.

Всъщност това е теглото и твърдостта на изолационния материал, т.е. издръжливостта му при всякакви механични въздействия. Лекото тегло ви позволява да не натоварвате ненужно строителната конструкция в процес на изграждане. Колкото по-висока е плътността, толкова по-голямо е натоварването върху основата на къщата.

Как се полага каменната вата?
Към началото