Красиви златни монети за подарък

Красиви златни монети за подарък. Децата ни са късметлии ако получават златни монети като подарък за различни празници. Освен, че те са чудесен подарък, златните монети или златото като цяло носи солидна финансова сигурност на децата ни.

Красиви златни монети за подарък

Има няколко неща, които трябва да бъдат направени преди да се подари такъв подарък. Както всяка друга форма на инвестиция, златото изисква известно планиране и подготовка. Ще откриете кратък списък с ключови неща, за които трябва да помислите, преди да вземете златни монети или златни кюлчета за децата си.

Най-добрите златни монети за вас

Както вероятно вече знаете, има два различни вида инвестиционно злато. Физическо злато (златни монети и златни кюлчета) и злато, търгувано на фондовата борса, известно още като „хартиено злато“.

Въпреки че хартиеното злато може да изглежда като удобен начин за инвестиране, то може да носи известни рискове. Например т.н. „хартиено злато“ е склонно към рискове от контрагента. Това означава, че вашето злато се държи от финансова компания, на която трябва да разчитате, за да управлява вашата инвестиция.

Компания или брокера, който отговаря за вашите „хартиено злато“, може да фалира или да не изпълни задълженията си, представяйки погрешно истинското състояние на портфолиото си.

Освен това количеството златни резерви, притежавани от тази компания, не винаги е достатъчно, за да поддържа продажбата и търговията на хартиени златни сертификати.

Така че, ако твърде много инвеститори искат да осребрят хартиеното си злато, фондът, който им го е продал, може да няма достатъчно от физическия метал, за да изплати на всички.

Физическото злато, от друга страна, не може да фалира и ще принадлежи само на вас и вашето семейство, което го прави по-сигурна дългосрочна инвестиция и подходящо наследство за вашите деца.

Златни монети или златни кюлчета?

Ако сте решили да купите физическо злато, имате две възможности;

  • златни кюлчета
  • златни монети

За да вземете по правилното решение за Вас, разгледайте определените предимства, които те предлагат. Ето ги и тях:

Някои колекционерски монети са естетически приятни, тъй като са добра инвестиция, което ги прави семейна реликва, подобно на бижута, които могат да имат емоционално значение за вашите деца.

Златните кюлчета, от друга страна, ви дават само един шанс да продадете цялото си злато на една определена цена.

Те са дългосрочна инвестиция, която потенциално ще позволи на децата ви да се възползват от печалбите в цената на златото в дългосрочен план.

Красиви златни монети за подарък
Към началото