Кучето ни помага да живеем по дълго

Кучето ни помага да живеем по дълго

Кучето ни помага да живеем по дълго. Безусловна любов. Предано другарство. Постоянно забавление. Повечето от нас знаят, че животът с кучето е по-добър. Но дали това знание се основава на чувството или има нещо друго? Прекарване на повече време с домашния ви любимец прави чудеса за вашето благополучие. Скорошни изследвания показват, че притежаването на кучето е добро за вас физически и емоционално. Кучетата ви, ви правят по-щастливи, по-здрави и ви помагат да се справите с кризите. Има  няколко научно обосновани ползи от това да имате куче.

Кучето ни помага да живеем по дълго.

Кучетата може да бъдат до вас, дори когато хората не могат. Предлагат безусловна любов, емоционална подкрепа и постоянно гушкане, които помагат да се избегне социалната изолация. Австралийско изследване открива, че притежаването на куче намалява самотата.

Национално проучване на собствениците на домашни любимци и тези, които не притежават домашни любимци установи, че 85 процента от анкетираните вярват, че общуването с домашни любимци намалява самотата. Повечето са съгласни, че взаимодействието между хората и домашните любимци може да помогне за справяне със социалната изолация.

Кучетата са полезни за сърцето ви

Притежаването на куче може да ви помогне да живеете по-дълго. Прегледа на проучванията, публикувани между 1950 и 2019 г. установява, че собствениците на кучета имат по-нисък риск от удар, както и че имат по-ниски нива на кръвно налягане и подобрени реакции към стреса. Изследванията показват, че връзката между хората и кучетата намаляват стреса, който е основната причина за сърдечно-съдови проблеми.

Кучетата ви помагат да спрете стреса

Вашето куче може да предложи комфорт и да облекчи притесненията ви. Дори самото галене на домашния любимец понижава кръвното налягане, сърдечната честота и отпуска мускулното напрежение. Учени от Вашингтонския държавен университет откриха, че само 10 минути галене на куче може да има чувствителен ефект. Участниците в проучването са имали значително намаляване на кортизола, основа на хормона на стреса.

Кучетата ни помагат да се справим с кризата

Кучетата могат да ни помогнат да се възстановим психологически от криза. Колежът по ветеринарна медицина на университета Purdue открива, че военните ветерани с посттравматично стресово разстройство се справят по-добре както физиологично, така и психологически, когато имат служебно куче. Ветераните със служебно куче са имали значително по-малко симптоми на ПТСР и са показали подобрени умения за справяне.

Кучето ни помага да живеем по дълго
Към началото