Лесни стъпки за смяна на автомобилната застраховка 

Лесни стъпки за смяна на автомобилната застраховка. Обмислете възможностите си за покритие. Плащането на твърде евтина автомобилна застраховка може да ви изложи на финансова опасност. Но твърде голямото покритие може да означава, че плащате излишни пари. Например, приемете, че притежавате стара кола, която не струва много, но вече сте платили. Може да не е във ваш интерес да имате скъпа полица с пълно покритие. Но ако смятате, че пълното покритие си заслужава, помислете за пазаруване, ако смятате, че надплащате за покритие. 

Лесни стъпки за смяна на автомобилната застраховка 

В крайна сметка, колкото повече покритие добавите към вашата автомобилна застрахователна полица, толкова повече ще струва тя. Ако се чудите как да промените автомобилната застраховка, разбирането на различните видове автомобилни застраховки – и кои от тях имате нужда – е важна първа стъпка. 

Ако решите, че смяната на вашата автомобилна застраховка е правилният вариант, може да искате да разберете дали има някакви санкции. Някои доставчици начисляват такса за анулиране за смяна на превозвача на автомобилната застраховка преди края на периода на покритие. За щастие автомобилните застрахователни компании обикновено ви дават правото да анулирате полицата си по всяко време, стига да предоставите надлежно предизвестие. 

Проверете за потенциални наказания 

Въпреки че повечето автомобилни застрахователи вероятно ще ви възстановят неизползваната премия. Някои може да наложат такса, ако решите да анулирате по средата на срока на полицата. Преди да анулирате полицата си, може да искате да говорите с отдела за обслужване на клиенти на вашата компания или да попитате вашия агент дали компанията има някакви специфични условия за анулиране. 

Ако разберете, че ще ви бъде начислена неустойка за анулиране по средата на вашия срок, може да отложите смяната на полиците, докато полицата ви не бъде подновена. Но ако можете да намерите нова полица с премия, която компенсира всички такси за анулиране, начислени от стария ви оператор, все още може да има финансов смисъл да промените компанията. 

Лесни стъпки за смяна на автомобилната застраховка 
Към началото