Мивката Ви е запушена? Ето как да предотвратим бъдещи запушвания

Мивката Ви е запушена?

Мивката Ви е запушена? Миех си чиниите след вечеря, както винаги правя. Само след търкане и изплакване на тигана забелязах, че водата не се оттича от мивката. Проверих дали нещо блокира дренажния отвор – нищо. Включих изхвърлянето на боклука, но това беше само временно решение. Докато продължавах да мия чиниите, дренажът ставаше все по -бавен. Със запушена мивка пълна с вода почистването след вечеря беше на път да стане по-интензивно.

Сигурен съм, че не съм единственият, който изпитва неудобството от запушените канали. Запушените кухненски мивки са сред най -често срещаните проблеми с дренажа на собствениците на домове, до голяма степен защото остатъците от храна и остатъците от сапун са кошмари за плавното източване. За щастие, запушените канали също са един от най -лесните домашни ремонти, които можете да направите сами. Преди обаче да запретнете ръкави и да влезете в духа „направи си сам“, увери се, че си наясно с водопроводните митове, които могат да те заблудят.

Когато става въпрос за кухненска мивка, например, не мислете, че Тубофло и други почистващи препарати за дренажи на химическа основа са лесни за отстраняване. Химикалите понякога могат да причинят повече щети на вашата система, дори ако запушването изглежда първоначално отстранено. Плюс това, обратният удар от упоритите запушвания може сериозно да навреди на кожата и очите ви. Можете да избегнете тези катастрофи с други методи за поправяне на запушване, като някои използват обикновени домакински предмети, а други изискват някакво просто бутало или змийско действие на водопроводчика.

Как да предотвратим бъдещи запушвания

Сега, когато кухненската мивка отново се източва правилно, не забравяйте да вземете мерки, за да предотвратите връщането на задръствания. Най -важната превантивна мярка е въздържането от изхвърляне на вредни предмети в канализацията. Това включва:

  • Мазнини, мазнини и масла.
  • Месо.
  • Утайка от кафе.
  • Черупки от яйца.
  • Нишестени храни, като тестени изделия, ориз или хляб.
  • Плодови кори, костилки и стикери.
  • Дъвка.
  • Боядисване.
  • Хартиени продукти, като хартиени кърпи или опаковки за храни.

Вместо това изсипете мазнина за готвене в стара кутия и изхвърлете контейнера, след като се напълни.

Друг професионален съвет за поддръжка: Създайте равен разтвор на оцет и вода и замразете сместа в тава за кубчета лед. Приблизително веднъж месечно смилайте няколко от кубчетата, за да изстържете натрупването на хранителни отпадъци и да поддържате устройството свежо. Ето още неща, които трябва да правите и не правите, за да поддържате канализацията чиста и чиста.

Друг добър навик за самите тръби е да пускате топла вода в канализацията след всяка употреба на мивката, за да поддържате всичко ясно. Може също да използвате дренажен капак, за да уловите отломки, преди те да причинят повреда в тръбите.

Докато запушените канали са лесно решение за „Направи си сам“, подготовката за сериозни водопроводни проблеми, преди да възникнат, винаги е добра стратегия.

Мивката Ви е запушена? Ето как да предотвратим бъдещи запушвания
Към началото