Можем ли да сравним влакната на килимите?

Можем ли да сравним влакната

Можем ли да сравним влакната на килимите?

Можем ли да сравним влакната на килимите? За да изберете правилните влакна за килими, помислете как живеете във всяка стая. Има четири основни типа влакна:

Найлон

Найлонът е най-издръжливото и устойчиво на петна влакно. Това е влакно е добър избор за домове с домашни любимци и деца и за тези, които се забавляват много. Перфектен за интензивен трафик в коридори и стълби.

Полиестер

Полиестерът е известен със своя луксозен външен вид, усещане и прекрасна селекция от цветове и стилове. Това е добро предложение за домове със спокойна атмосфера.

Олефин

Олефинът е устойчив на петна и влага. Той е най -подходящ за изграждане на контурни купчини или високи, много плътно нарязани купчини.

Вълна

Предпочитан заради естествената си красота. Вълненият килим има естествени качества, но по своята същност не е устойчив на петна. Вълната изглежда привлекателно и е добре изработена.

Конструкцията на килимите

Над 90% от жилищните килими са произведени като кичурен килим. Туфинг машина работи като извънгабаритна шевна машина със стотици игли, които вкарват бримки от влакна (кичури или шевове) в подложката на килима, за да образуват лицевата купчина на килима.

 Колко дълго ще издържи вашият килим зависи от това колко добре е направен. Качествената конструкция ще повлияе на издръжливостта, външния вид и цената на килима и най-много се влияе от усукването на влакната и плътността на кичурите.

Извиването се отнася до това колко плътно са усукани влакната. Колкото по -стегната прежда е усукана, толкова по -добре килимът ще издържи на смачкване и матиране.Това е особено важно при килимите с нарязани купчини, тъй като върховете са открити и лесно могат да се развържат. Килимът от фриз има най-високо ниво на усукване при около 7-9 усуквания на инч (TPI), докато повечето стилове нарязани купчини имат между 3-6 усуквания на инч.

Тяхната плътност

Плътността се отнася както за количеството, така и до това колко плътно са събрани влакната в килима. Колкото по-близо са влакната, толкова по-плътен ще бъде килимът и толкова по-добре ще се износва и ще се представя.

Начините за проверка на плътността на килима включват опит за достигане на подложката на килима чрез натискане на пръсти върху влакната на килима. Колкото по -трудно е да се достигне подложката, толкова по -плътен е килимът. Или с кичури, обърнати навън, огънете килима в U-образна форма и вижте каква част от основата на килима се вижда. Колкото по-малко подложка показва, толкова по-плътен е килимът.

Можем ли да сравним влакната на килимите?
Към началото