Отпушване на канала в банята или на мивката

Отпушване на канала в банята или на мивката

Отпушване на канала в банята или на мивката

Нека опитаме сами да се справим със създалата се ситуация.

Първо да видим какво е предизвикало запушването. Кухненските мивки най-често се запушват от изсипана мазнина в канала. От препаратите най-често използваното вещество е содата каустик. Но при взаимодействие с мазнината по-скоро ще се получи сапун, вместо да се отпуши канала. Нужен е препарат, съдържащ киселина. Бъдете внимателни с него, той може да нанесе щети.

Можете да използвате ензимни почистващи средства. Те са базирани на бактерии, които изяждат мръсотията, причинила запушването. Добре е да се използват профилактично тези средства, защото бактериите, размножавайки се, прочистват цялата канализация.

За да се справите със запушването

-Почистете цедката. Демонтирате я и почистете добре цалата събралата се мръсотия там.

-Използвайте бутало за отпушване на канали, което създава вакуум. То е много ефикасно. Оставете десетина сантиметра вода в мивката, поставете чашката в отвора на мястото на демонтираната цедка и натиснете с дръжката надолу-нагоре. Вакуумът, който се образува, ще пробие запушването.

-С вакуум вероятно ще прочистите сифона. Функцията на сифона е да спре миризмите от канала.П. Затова има специфична форма, която пък от своя страна може да е причина за чести запушвания.

-Ако тези мерки не помогнат, демонтирайте сифона, прочистете го и отново го монтирайте. Това изисква определени технически умения. 

Ако проблемът остава, извикайте професионална фирма за отпушване. Има запушвания, които се отстраняват само машинно. Мощните машини с различни накрайници на спиралите, а самите спирали са по-гъвкави и здрави и проникват и разбиват всякакви образувания.

Отпушване на канала в банята или на мивката. Доверете се на специализирана фирма, каквато е  „Водоноска” ЕООД.

Освен че ще отстранят проблема, специалистите от фирма „Водоноска” ЕООД ще Ви обяснят как да се грижите и да правите профилактика, за да не се получават запушвания. 

При възникването на каквито и да било ВиК проблеми, при аварии, можете да се свържете с тях.

Отпушване на канала в банята или на мивката
Към началото