Отпушване на канали и как да го направим сами?

Отпушване на канали

Отпушване на канали

Отпушване на канали се налага да се прави. Запушването им е доста често срещан и доста досаден проблем, случващ се с каналите у дома, както и с водопроводите също. В голяма част от случаите можем и сами да отстраним и почистим канализационната тръба, т. е това може да бъде извършено ръчно от нас самите.

Няма някакви съществени разлики в методите за отстраняване на запушванията в самостоятелна къща и жилищна сграда. Отпушване на канали се прави и в самостоятелни къщи и в жилищни сгради. Каква е всъщност причината за запушването на тръбите? Основната причина е натрупването на мастни натрупвания, на мазнини във вътрешността им.

Тръбите, изработени от излято желязо, притежават много висока устойчивост на дренажиране

Те са и често тези, които се запушват в дома. Поради наличието на корозия, постепенно по стените се появяват грапавини и отлагания, които възпрепятстват свободния поток на водата. Запушването може да се случи и поради други запушвания на канализационните тръби.

При продължителна употреба на различни препарати, миещи и перилни, които включват повърхностно активни вещества, мастните отлагания започват да се натрупват в тях. Те привличат и залепват малки частици и в краен резултат се случва намаляване на пропускателната способност на тръбите. Попадането на чужд предмет в тръбата също може да бъде причина за моментална повреда на канализационната система в дома. В друг случай причина за това да намалее преминаването на вода през тръбопровода е изместването на почвата, замръзването на почвата, друга повреда на канализационната система. Пластмасовите тръби пък се случва да се запушат поради неправилна инсталация и неспазване на необходимия наклон, който е важен.

Кога се налага да почистим на канализационни тръби?

Ако се появят следните фактори:

  1. появата на неприятна миризма;
  2. намалее на скоростта на оттичане на вода;
  3. повиши се нивото на водата, когато е включено някъде под решетките на канализационната канализация примерно.

Ако не предприемем нужните мерки веднага, когато са налице тези признаци, тогава, знайте, че много скоро тръбата Ви ще се запуши изцяло.

Какво е важно да знаем?

Сифонът често може да е причина за затрудненото протичане на водата. В такъв случай той трябва да бъде прегледам, разглобен и това да се случи преди да започнете почистване на тръбите. Избирането на правилния метод за почистване на канала до голяма степен ще зависи от това, на кое точно място е запушена тръбата и с какво. В случай, че пропусквателната способност на тръбопровода е видимо намалена, тогава опитваме да се справим сами с отпушването на канализационните тръби. В трудни случаи ще се изисква помощта на специалисти, които да дойдат и отпушат каналите.

Отпушване на канали и как да го направим сами?
Към началото