При диабет тренирайте с кростренажор

При диабет тренирайте с кростренажор

При диабет тренирайте с кростренажор

Редовните упражнения на кростренажор намаляват риска от диабет тип 2. При диабет тренирайте с кростренажор. Диабетът може да доведе до сериозни усложнения, като сърдечно-съдови инциденти, бъбречна недостатъчност, слепота и дори ампутации. Освен генетичните фактори се смята, че факторите, свързани със заседналия начин на живот и липсата на физическа активност, включително наднорменото тегло или затлъстяването, са водещите причини за диабет.

Крос тренажор, както и спортът и физическата активност като цяло, е най-ефективната превенция срещу диабета.

Упражненията на кростренажор имат положителен ефект върху нивата на кръвната захар. Всъщност, когато тренираме, нашите мускули се нуждаят от енергия и ще използват захарта, съхранявана в тялото ни, което води до спад в нивата на кръвната захар.

Упражненията и физическата активност също имат ползи за инсулина. Спортът прави тялото ни по-чувствително към инсулин, което означава, че е необходимо по-малко инсулин, за да се получи същото количество глюкоза от кръвта към клетките, като по този начин частично се противодейства на ефектите от диабета.

Спортът и тренировките намаляват риска и забавят развитието на диабет тип 2 и осигуряват по-добро естествено регулиране на нивата на кръвната захар.

Кростренажора помага и срещу Алцхаймер

Кростренажорът има полза срещу болестта на Алцхаймер

Точно като велоергометъра, кростренажорът е нежен спорт, който може да се практикува у дома без проблеми до дълбока възраст, дори ако елиптичният тренажор е по-взискателен от стационарния велосипед.

Във всеки случай е изключително важно да останете активни и да спортувате редовно с напредване на възрастта, защото спортът поддържа форма! Всички научни изследвания са съгласни по този въпрос. Освен това физическата активност и упражненията стимулират определени области от нашия мозък. Следователно, редовната физическа активност би могла не само да намали риска от болестта на Алцхаймер и други дегенеративни заболявания като болестта на Паркинсон, но и да забави техните симптоми.

Все повече лекари са съгласни, че спортът е най-добрата превенция срещу заболявания, свързани със старостта.

При диабет тренирайте с кростренажор
Към началото