Списък на суперхрани, които са много полезни

Списък на суперхрани

Списък на суперхрани. Авокадото като суперхрана

Списък на суперхрани. Авокадото е най-добрият приятел на всеки с натоварен работен или училищен график.

Съдържа повече омега-3 киселини от мастната морска риба. Като ядете редовно авокадо, вие нормализирате водно-солевия си баланс, защитавате мозъчните клетки и в същото време повишавате устойчивостта на стрес.

Сладък картоф (ямс) като суперхрана

Той е в списъка на суперхраните по същите причини като зелените листни зеленчуци. Съдържа достатъчно фибри за нормализиране на метаболитните процеси и много витамин А. Но, което е особено приятно, можете да готвите и печете сладки картофи дори без сол и да правите картофено пюре от него – без масло, сметана или мляко: вкусът на тези сладки картофи е толкова ярък.

Броколи като суперхрана

Това зеле е зеленчук, доста познат за нас. Зелените му съцветия имат свои скрити резерви: броколите съдържат значителна доза витамин С в лесно смилаема форма, както и (рядко свойство сред зелето) полезни омега-3 мастни киселини, те са еликсир на младостта и естествен имуномодулатор за нашето тяло.

Киноа

И накрая, все още сравнително нов, но един от най-силните герои във вселената на суперхраните е киноата. Отлична храна на спортисти, отличници и стройни момичета. Шампионът сред зърнените култури по съдържание на протеин, подобен по състав на млечните протеини. Киноата е богата на желязо, цинк, фосфор и калций, тоест всичко, което помага да запазим сърцето, ставите, кръвоносните съдове и фигурата, което означава младост и енергичност.

Разуменият подход

Използвайте внимателно силата на суперхраните. Например, лекарите не препоръчват напълно да замените всички зърнени храни в диетата с киноа. Да, тази зърнена култура има най-висока концентрация на хранителни вещества и малко калории, но и доста сапонини и лектини – вещества, които дразнят червата. Ето защо е по-добре да ядете каша от киноа не повече от два пъти седмично. Колкото и да е странно, авокадото може да допринесе за наддаване на тегло – за това обаче трябва да ядете поне три плода на ден, което е малко вероятно.

Списък на суперхрани, които са много полезни
Към началото