Топломерите и техните характеристики, видове и приложения

Топломерите

С компактните топломери можете удобно и надеждно да записвате енергийната консумация на отоплителни, охладителни и водни отоплителни системи, а тези измервателни уреди също могат успешно да се използват за проследяване на енергийната консумация на радиатори или системи за подово отопление. Топломерите с дистанционно отчитане измерват количеството топлинна енергия, консумирана в киловатчас.

Топломерите ултразвукови за дистанционно четене

Новите ултразвукови топломери  осигуряват много точни и трайни резултати. Благодарение на устойчиви на износване материали и ултразвукова технология, точността на измерванията се поддържа през целия живот на устройството. Компактността на устройството ви позволява да инсталирате топломери на по-тесни места. Дистанционните четци също позволяват интегрирането на ултразвукови измерватели на топлина.

Ултразвукови топломери за дистанционно четене

Новите ултразвукови топломери са много добри и ефикасни и осигуряват много точни и трайни резултати. Благодарение на устойчиви на износване материали и ултразвукова технология, точността на измерванията се поддържа през целия живот на устройството. Компактността на устройството ще Ви позволи да инсталирате топломери на по-тесни места в дома Ви. Дистанционните четци също позволяват интегрирането на ултразвуковите топломери.

Техем Сървисис ЕООД е лидер в  отчитането и разпределението на енергия.

гр. София 1111, ж.к. Гео Милев, ул. проф. Георги Павлов №3. Тел: 0 700 1 28 28.

Кои са основните характеристики на топломерите с дистанционно отчитане

Иновативни технологии

Точни

  • Дистанционни
  • Компактни

Нека да видим как работят топломерите с дистанционно отчитане, какви са те и как се инсталират.

Устройство за топломерите

Топломерът се състои от следните основни елементи:

  • датчик за първичен поток (разходомер),
  • температурни сензори,
  • топлинен калкулатор.

Разходомерът е основният компонент на всеки измервателен уред. Както подсказва името, това устройство отговаря за измерването на потока топла вода, постъпваща в отоплителната система. Моделите могат да бъдат различни, като всеки от тях е съобразен със законовите изисквания относно това , какъв трябва да бъде той.

Топломерите и техните характеристики, видове и приложения
Към началото