Употреба на стероиди

Употреба на стероиди

Употреба на стероиди

Независимо от това, въпреки че тези лекарства действително осигуряват краткосрочни положителни ефекти. Употребата им е свързана със сериозни последици за здравето.

Какво представляват анаболните стероиди?

Други незаконни лекарства за повишаване на ефективността?

Употреба на стероиди. Анаболните стероиди са синтетични аналози на мъжки полови хормони, като тестостерон. Те се използват за стимулиране на мускулния растеж и увеличаване на силата. Употребата на стероиди е посредством инжектиране в тялото или на приемане под формата на хапчета.

Други видове стероиди са лекарствата за повишаване на производителността включват лекарства като ефедрин, растежен хормон и термогеници. Ефедринът се използва за подобряване на издръжливостта и загуба на тегло. Хормонът на растежа за увеличаване на мускулната маса и термогеник за ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнини.

Защо употребата на стероидни средства и други незаконни лекарства за повишаване и подобряване на физическата форма са опасни за Вашето здраве?

Употреба на стероиди и други видове лекарства за подобряване на физическата форма могат да причинят сериозна вреда на здравето на човека. Те могат да причинят следните нежелани реакции:

  • Увреждане на черния дроб – употребата на стероиди и други незаконни лекарства може да доведе до различни чернодробни заболявания като хепатит, цироза и рак на черния дроб.
  • По-ниски нива на холестерол – Анаболните стероиди и други видове лекарства могат да понижат нивата на холестерола в кръвта, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.
  • Хормонален дисбаланс – употребата на анаболни стероиди може да наруши естествения баланс на хормоните в тялото, което може да доведе до различни заболявания и нарушения, включително намалено либидо, безплодие, гинекомастия (уголемяване на гърдите при мъжете) и хипертрофия на простатата.
  • Повишен риск от рак – Употребата на стероиди могат да увеличат риска от развитие на рак на простатата и други органи.
  • Психологични разстройства – употребата на анаболни стероиди може да причини различни психологически разстройства, включително депресия, агресия и пристрастяване.
Употреба на стероиди
Към началото