Упътване за изграждане на връзки

Упътване за изграждане на връзки

Упътване за изграждане на връзки. Изграждането на връзки (също изграждане на връзки или изграждане на обратни връзки) е най-важната част от оптимизацията извън страницата. Терминът изграждане на връзки се отнася до придобиването на обратни връзки. Това означава връзки от други сайтове, които сочат към вашия уебсайт. В идеалния случай такива препратки идват от сайтове с подходящо съдържание и висок авторитет.

Упътване за изграждане на връзки

При изграждането на връзки се използват различни методи  – няма единна стратегия за изграждане на връзки. Целта на изграждането на връзки, от друга страна, винаги остава една и съща: профилът на връзката трябва да бъде подсилен по целенасочен начин. Защо? Тъй като това позволява на уебсайта да спечели по-добро класиране в  страниците с резултати от търсачките в дългосрочен план. Това от своя страна им осигурява повече органичен трафик от Google и други търсачки.

Google и препратки: Защо изграждането на връзки е толкова важно?

Загрижеността на Google е да създаде възможно най-доброто потребителско изживяване. Това е възможно чрез оптимални резултати от търсенето, които са съобразени с въведеното търсене, т.е. ключовата дума. Уебсайтовете се оценяват въз основа на тяхното съдържание, но също и въз основа на профила на връзката.

Естествеността на препратките играе изключително важна роля. В крайна сметка би било пагубно за Google като търсачка, ако опитите за манипулация излязат извън контрол. Тогава Google вече няма да може да гарантира качеството на резултатите от търсенето  и ще загуби потребители. Това от своя страна ще намали приходите от реклама.

Мислете за това като за състезание за популярност: всяка обратна връзка е гласуване или препоръка за вашия уебсайт. Не всеки глас обаче има еднаква стойност. Колкото повече авторитет и актуална значимост има свързващият сайт, толкова по-добра е връзката за вас. Google непрекъснато работи, за да направи алгоритъма по-добър и по-устойчив на манипулации.

Целта на изграждането на връзки в SEO

Основно искате да постигнете следните цели чрез изграждане на обратни връзки:

Повече органичен трафик към вашия уебсайт чрез резултатите от търсенето с Google. Естественото изграждане на връзки прави това възможно чрез увеличаване на уместността и авторитета на вашата страница. Това увеличава шансовете ви за по-добро класиране и следователно по-голяма видимост.

Повече препоръчан трафик. Това означава, че потребителите от друга страница директно следват връзката към вашия уебсайт.

Повече разпознаваемост на марката. Чрез висококачествено изграждане на връзки чрез маркетинг на съдържание, вие позиционирате себе си или вашата компания като експерт по вашата тема. Така изграждате доверие, което също е много важно.

Упътване за изграждане на връзки
Към началото