Уроци по игра на шах за начинаещи

Уроци по игра на шах за начинаещи

Уроци по игра на шах за начинаещи. Ето какво трябва да научите от първоначалния урок по шах за начинаещи:

  • Научете всички правила на играта, включително специални движения
  • Разберете важни методи за мат
  • Научете за откриването, средната игра и ендшпила
  • Овладейте основните тактики и стратегии
  • И колкото може повече от тайните на шаха

Уроци по игра на шах за начинаещи

По-долу е кратко описание на основните знания, които трябва да придобиете от уроците по за начинаещи. Уроците са представени по лесен за разбиране начин. (Това също е идеална възможност за вашето семейство да научи играта).

Как работи играта на шах

Първият урок в този курс по шах е предназначен за всеки, който не знае нищо или много малко за играта шах. Ще научите имената на всички фигури, как да опаковате шахматната дъска, как се движат фигурите и какво трябва да направите, за да спечелите партия шах. След като усвоите този урок, ще можете да играете основна игра на шах.

Как да правим добри обмени

Всяка от шахматните фигури има своите силни и слаби страни. Затова и парчетата имат различна стойност. Тъй като шахматните фигури ще се разменят в различни моменти от играта, важно е да разберете стойността на всяка фигура. Познаването на стойността ще ви помогне да вземате информирани решения и да разберете по-добре стратегиите за печалба.

Как да матирате царя на опонента си

Научаването на ходовете на всички фигури е едно нещо, но начинаещият шахматист бързо ще открие, че действителното матиране на царя на противника е изненадващо трудна задача. Всъщност, без няколко насоки как да матирате опонента си, това ще бъде почти невъзможно да се постигне. В този урок ще научите няколко основни модела на мат, които ще ви позволят да изпълните мат на царя на опонента си.

Специални движения и други правила, които трябва да знаете

Докато стигнете до този урок, вече ще знаете всички основни правила и движения, но има няколко специални движения и правила, които трябва да знаете. Някои от тези ходове и правила често са неразбрани от онези, които никога не са научили официалните правила на играта. Овладяването на този урок ще ви даде увереност в знанията ви за правилните правила на играта, включително всички специални движения и много от по-малко известните правила.

Уроци по игра на шах за начинаещи
Към началото